Mitä kirkot opettavat yhteiskunnallisista asioista? – Ajatushautomo Kompassin kokoomateos nyt verkkokirjana
31.3.2021 klo 16:34 Kulttuuri Kristiina Kunnas
Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -kirjan julkaisusta pidettiin seminaari marraskuussa 2020 Helsingin Lähetyskirkossa. Koolla olivat artikkelien suomalaiskirjoittajat TT, dosentti Kari Latvus (vas.) luterilaisesta kirkosta, TM, DMin, Isä Teo Merras ortodoksisesta kirkosta, kirjan toimittaja PhD Esa Erävalo Ajatushautomo Kompassista, FT, varatuomari Markku Luoma helluntaiherätyksestä sekä dominikaaniveli TM, STB, Isä Gabriel Salmela katolisesta kirkosta. Kanadalainen professori David T Koyzis reformoidusta kirkosta oli mukana videotervehdyksen kautta. (Kuva Merja Eräpolku)
Ajatushautomo Kompassin julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -kokoomateos on nyt saatavilla myös verkkokirjana.
Uskontojen, elämänkatsomusten ja kirkkojen sekä muiden uskonnollisten yhteisöjen laajoja vaikutuksia yhteiskuntien kehitykseen ja muovautumiseen on alettu viime vuosina tutkia entistä laajemmin.
Mitä perinteiset ja nuoremmat kirkkokunnat itse opettavat yhteiskunnallisista asioista? Kuinka keskeisinä yhteiskunnalliset kysymykset nähdään ja miten opetus aiheesta on muodostunut ja elänyt vuosisatojen varrella?
Ajatushautomo Kompassin 2020 julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus on ensimmäinen suomenkielinen kokoomateos aiheesta ja tuo yhteen läpileikkauksen viiden kirkkokunnan yhteiskunnallisesta ajattelusta. Sen on toimittanut Esa Erävalo.
Teos on nyt ladattavissa maksutta Ajatushautomo Kompassin sivuilla.
– Teos on nyt ladattavissa maksutta Ajatushautomo Kompassin sivuilla. Kirjaa on saatavilla myös painettuna, kertoo Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho.
Kirjoittajina ovat evankelis-luterilaisesta kirkosta TT, dosentti Kari Latvus, helluntaiherätyksestä FT, varatuomari Markku Luoma, ortodoksisesta kirkosta Doctor of Ministry, pastori Teo Merras, katolisesta kirkosta dominikaaniveli TM, STB, Gabriel Salmela ja reformoidusta kirkosta professori emeritus David T. Koyzis (Kanada). Globaalisti näihin kirkkokuntiin kuuluu yhteensä noin 2,2 miljardia jäsentä. Kirjan toimitustyöstä vastasi Esa Erävalo.
Lue kirja!
Teos on ladattavissa täältä