KD Nuorten puheenjohtaja Jere Tuononen kutsuu mukaan puolueen työryhmiin: ”Nyt on mielekkäitä vaikuttamisen paikkoja”

23.9.2024 klo 12:41 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

KD Nuorten puheenjohtaja Jere Tuononen odottaa, että puolueen kahdeksaan perustettavaan työryhmään tulisi runsaasti motivoituneita hakijoita.

Kristillisdemokraattien työryhmähanke lähti liikkeelle elokuussa 2023. KD Nuoret toi puoluekokoukseen aloitteen, jonka edustajat hyväksyivät.

– Olemme saamassa mielekkäitä vaikuttamisen paikkoja sekä aiheita puolueen kannanotoiksi ja viestintään, KD Nuorten puheenjohtaja Jere Tuononen toteaa iloisena.

– Olen huomannut, että joskus puolueen toimijat melkeinpä kadehtivat KD Nuorten hyvää yhteishenkeä. Nyt on mahdollista monistaa tätä intoa näissä yhteisissä ryhmissä, Tuononen kannustaa.

Hänen mielestään työryhmät ovat hieno alusta pitkäaikaiselle sitoutumiselle.

– Jäsenet voivat verkostoitua, olla vaikuttamassa ja sekä oppimassa että antamassa omaa asiantuntemustaan yhteisiin tärkeisiin aiheisiin.

Jäsenet voivat verkostoitua, olla vaikuttamassa ja sekä oppimassa että antamassa omaa asiantuntemustaan yhteisiin tärkeisiin aiheisiin.

Tuononen kertoo, että juuri nämä ajatukset olivat taustalla KD Nuorten aloitteessa puolueen työryhmien perustamiseksi.

Tarkoituksena on perustaa kahdeksan eri alojen työryhmää maa- ja metsätaloudesta sote-politiikkaan sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sivistysasioihin.

–  Tiedän, että osaamista jäsenistöllä on. Alan asiantuntijoiden ja muuten kiinnostuneiden kohtaamisista saadaan taatusti sisältöä näihin.

Sote- ja sivistyspoliittinen työryhmä ovat jo saaneet paljon kiinnostuneita ilmoittautumaan.

– Odotan, että myös ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä keräisi väkeä.

Odotan, että myös ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä keräisi väkeä. – KD Nuorten puheenjohtaja Jere Tuononen

– Jos on kiinnostunut väestöpolitiikasta ja syntyvyydestä, kannattaa hakea talouspoliittiseen työryhmään, Tuononen vinkkaa.

– Kannustan hakemaan, hän sanoo.

Työryhmät päättävät itse toiminnastaan. Ne järjestävät itse käytänteensä ja toimivat omakustannusperiaatteella. Todennäköisesti lähitapaamisia voi olla yksi tai kaksi, muuten toki kokoonnutaan etätapaamisiin.

– Kun jäsenistöä on koko Suomessa, voimme parhaiten toimia ja osallistaa ryhmäläiset kun järjestämme etäkokoukset.

– Eikä tarvitse olla asiantuntija hakeakseen työryhmiin. Siellä voi oppia!

Tuononen näkee ihannetilanteena sen, että ryhmien keskustelemista aiheista syntyy myös kannanottoja, joita voidaan lähettää tiedotusvälineisiin ja levittää sosiaalisessa mediassa.

Hakijoita on ollut paljon Pirkanmaalta ja Uudeltamaalta.

– Pidensimme hakuaikaa aina 30. syyskuuta saakka ja toivomme kiinnostuneita kautta koko Suomen, Jere Tuononen kannustaa.

 

Hae KD:n työryhmiin – hakuaikaa pidennetty 30. syyskuuta saakka

Lue lisää ja hae työryhmiin täältä

 

 

 

 

 

 

Ylös