– Miltä meistä tuntuisi, jos rajan yli lentelisi raketteja, sireenit ulvoisivat ja turvahuoneisiin olisi juostava, Sari Tanus muistuttaa israelilaisten kokemasta todellisuudesta

2.10.2024 klo 10:57 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa, että päättäjiltä tulee nykyisen kaltaisissa maailmapoliittisissa tilanteissa ylilyöntejä ja virheitäkin. – Nämä tulee tunnistaa, tunnustaa ja korjata kurssia.

Kansainvälisillä areenoilla Suomella on monella sektorilla paljon annettavaa ja Suomea kuunnellaan, mutta valitettavasti esimerkkiä räikeistä virheistäkin on.

– Yllättäviä kommentteja, joita luultavasti ei ole ihan loppuun asti ajateltu, on valitettavasti kuultu maamme korkeinta johtoa myöten, Tanus sanoo.

Hän toteaa, että YK:n yleiskokouksessa Israelin asutuksiin liittyvässä äänestyksessä Suomen liittyminen Iranin, Venäjän ja monien muslimimaiden rintamaan Israelia vastaan on ennenkuulumatonta, eikä millään tavalla hyväksyttävää.

– Ruotsi, Tanska, Hollanti, Saksa, Ukraina ja 38 muuta maata äänestivät tyhjää. Vähintäänkin tähän joukkoon Suomi kuuluu, mieluiten esitystä vastustaneiden, suurimman Nato-liittolaisemme USA:n, Israelin ja 12 muun maan joukkoon.

Asiakokonaisuuden taustalla viitattiin kansainvälisen tuomioistuimen päätökseen ikään kuin jokin juridisesti sitova oikeusprosessi ja päätös olisi taustalla.

– Näin ei kuitenkaan ole vaan kyse on vain YK:n yleisistunnon pyytämästä lausunnosta.

Tanus kysyykin, miltä meistä tuntuisi jos valtakunnan rajan yli lentelisi kuolettavia raketteja, sireenit ulvoisivat ja turvahuoneisiin olisi juostava.

– Mitä jos naapurin tavoitteissa olisi koko maamme hävittäminen, terroristihyökkäyksessä olisi tapettu kansalaisia ja läheisiä olisi panttivankeina.

– Näissä oloissa Israelin juutalaiset, messiaaniset juutalaiset, kristityt, muslimit ja monet muut, myös omat sukulaiset ja ystävät ovat siellä vuosia eläneet.

Ylös