Tänään voi osoittaa tukea Israelille ympäri Suomen-Helsingissä pääpuhujana eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman

7.10.2024 klo 10:28 Politiikka Samuli Rissanen

Tänään 7.10. voi osoittaa tukea Israelille. ”Israelin rinnalla – terroria vastaan” -tukimielenilmauksia järjestetään 27 paikkakunnalla klo 16-18 välillä.

Israel-ystävyysjärjestöjen muodostama Israel-ystävyystoimikunta järjestää mielenosoituksia eri puolilla Suomea 7.10.2024 klo 16–18 välillä. Päivämäärä on valikoitunut siksi, että terrorijärjestö Hamasin hyökkäyksestä ja sen israelilaisissa rajakylissä toimeenpanemasta joukkomurhasta on tänään 7.10.2024 kulunut tasan vuosi.

Israel on edelleen kaikilla rajoillaan Iranin tukemien terrorijärjestöjen hyökkäyksen kohteena, ja Hamas pitää noin sataa israelilaista panttivankeinaan.

Päätapahtuma järjestetään Helsingissä. Pääkaupungissa kokoonnutaan klo 16 Keskuskadulla Ateneumin ja Makkaratalon välissä, josta marssitaan Keskuskatua ja Esplanadin puistoa pitkin Espan lavalle Kappelin eteen.

Helsingin tilaisuuden pääpuhujina toimivat kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman, joka on myös eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja sekä Kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva.

Tapahtumissa luetaan yhteinen julkilausuma, joka löytyy https://www.israel-info.fi/puhe-7-10-2024/

Luettelo mukana olevista paikkakunnista löytyy https://www.israel-info.fi/israelin-rinnalla-7-10-tapahtuma-info/

Israel-ystävyystoimikunta on myös käynnistänyt vetoomuksen, jossa vaaditaan muutosta Suomen Israel-politiikkaan YK:ssa. 27.9. lanseeratun adressin on toistaiseksi allekirjoittanut jo 5500 henkilöä.

Adressi löytyy osoitteesta https://www.adressit.com/vaadimme_muutosta_suomen_israel-politiikkaan_ykssa

Ylös